Ilmu


Salam semua. Terimakasih kerana mengakses blog ini.

Dalam kajian rahsia tarikh lahir, kita boleh mengetahui apakah kerjaya yang paling sesuai dengan kita. Jadi, bila nak memohon kursus-kursus yang berkaitan di universiti dan kolej, kita boleh memilih kursus berdasarkan kerjaya yang paling sesuai dengan kita.

Tetapi, ini bukan bermakna yang kita mesti ambil yang sesuai dengan kita sahaja. Boleh juga ambil yang kedua sesuai, ketiga sesuai dan yang lain-lain. Bagi saya, ia akan dapat membantu dalam peperiksaan dan apabila mencari kerja nanti, insyaallah.

Contohnya:

Antara kerjaya untuk yang mempunyai kod asas 1 lebih baik untuk mengambil kursus Doktor, Doktor Gigi, Ahli Farmasi, Profesor, Pensyarah, Guru, dan lain-lain lagi

Untuk Kod Asas 2 pula, Penulis, Wartawan, Pereka, Pereka Grafik, Tukang Masak, Jurutera Elektrik, Pakar Kecantikan dan lain-lain lagi.

Jadi, kita boleh merancang dari mula masuk ke universiti/kolej.

Nak tahu lebih lanjut lagi, sila dapatkan ebuku tentang rahsia tarikh lahir bertajuk ‘Rahsia Tarikh Kelahiran Kini Terbongkar di :

http://www.mytarikhlahir.com

Jumpa lagi dan Selamat Berpuasa

Advertisements

Salam dan terimakasih kerana masih bersama saya.

Bengkel Rahsia Tarikh Kelahiran yang seterusnya adalah seperti berikut:

Tarikh: 16 hb Ogos 2009

Lokasi: Kuala Lumpur (tempat akan diconfirmkan kemudian)

Masa: 9.30 pagi ke 4.30 ptg

Ilmu yang akan dipelajari:

1) Cara Mengira
2) Huraian peribadi
3) Potensi Anda
4) Perniagaan Yang Paling Sesuai
5) Pekerjaan Yang Paling Sesuai
6) Keserasian Dengan Pasangan
7) Keserasian Dengan Rakan Bisnes
8) Arah Kejayaan dan Kekayaan
9) Rahsia Warna

Sekiranya berminat untuk menyertai bengkel, sila sms nama dan tarikh lahir ke
hotline @ 013 3234366 / 012 3629408
Krew sy akan menelefon anda.

Terimakasih

Jumpa lagi

Salam Hormat.

Apa khabar? Semenjak ebuku “Rahsia Tarikh Kelahiran Kini Terbongkar” dipasarkan, pelbagai ragam manusia dengan pelbagai permasalahan yang saya dengar dan cuba selesaikan. Dan, kebanyakan masalah adalah mengenai duit belanja tak cukup, hutang, dikejar along, blacklist oleh bank, perbelanjaan kad kredit yang terlampau, dll.

Oleh itu, setelah memikirkan sedalam-dalamnya dan berdasarkan pengalaman dan kemampuan yang ada, saya membuat keputusan untuk melaksanakan satu program yang saya namakan, “Jutawan Senyap 2012”.

Matlamat atau Sasaran program ini adalah untuk setiap ahli memiliki jumlah pendapatan sebanyak RM 1 juta pada 31 hb Disember 2012.

Program ini akan dilancarkan pada hari Isnin ini, 20 hb Julai 2009. Sesiapa yang sudah memiliki ebuku Rahsia Tarikh Kelahiran Kini Terbongkar, tentu tahu mengapa saya memilih tarikh ini.

Saya hanya memilih 3000 orang sahaja yang mahu mengubah taraf kehidupan mereka. Setakat ini sudah 50 orang mengatakan persetujuan mereka. Jika anda berminat, sila hantar emel bertajuk ”Ingin Menjadi Jutawan Senyap 2012” ke jutawanrtk@gmail.com.

Sertakan nama penuh anda, alamat sekarang, nombor telefon, tarikh lahir dan matlamat 3 tahun anda.

Kos menyertai program ini akan saya berikan dalam balasan emel saya nanti. Apa yang anda akan dapat:

1) Lapuran Eksklusif Peribadi Anda secara PERCUMA (bernilai RM 30)

2) Ebuku ”Resepi Kekayaan” secara PERCUMA (bernilai RM 90). Ebuku ini masih dalam proses penulisan. Insyaallah, akan dijual di Internet semasa bulan puasa nanti.

3) Rebet RM 50 untuk menghadiri Bengkel-Bengkel yang saya anjurkan.

4) Antara Taktik dan Strategi Untuk Mencapai Kekayaan, seperti:
a. Strategi Pemasaran Perniagaan secara offline dan on-line,
b. Penggunaan Warna,
c. Penggunaan Minda Menarik Kekayaan,
d. Cara Mudah untuk mendapatkan projek kerajaan dan swasta,
e. Cara Mudah untuk mendapatkan bayaran inbois anda,
f. Menyediakan Pelan Perniagaan,
g. Menyediakan Akaun Perbelanjaan Bisnes,
h. Menyediakan Akaun Perbelanjaan Peribadi,
Dan pelbagai lagi strategi yang akan saya ajar berdasarkan pengalaman dan ilmu yang saya ada. Apa yang saya miliki adalah praktikal, bukan teori semata-mata.

5) Consultancy PERCUMA selama SETAHUN samada secara telefon, YM, atau one-to-one.

6) Retreat/Family Day Tahunan (bayaran sendiri),

7) Pelbagai Rebet untuk anda menyertai workshop/bengkel yang akan saya cadangkan

Apa yang akan saya ajarkan sepanjang 1 tahun akan datang adalah berdasarkan kepada pengalaman saya membina empayar perniagaan saya sejak 4 tahun lepas (memang PERIT) dan pengalaman bekerja di dunia korporat, bekerja di syarikat-syarikat MNC, GLC dan Sdn Bhd serta didedahkan kepada tanggunggjawab di bahagian operasi, pembangunan perniagaan, pengurusan projek, pengurusan kewangan dan bajet, perhubungan awam dan perancangan korporat.

Bagi saya, tak perlu nak glamer-glamer masuk suratkhabar, radio dan televisyen. Lebih BAGUS kita menjadi JUTAWAN SENYAP, tak lupa membayar zakat, tak meninggalkan ibadat dan sentiasa membantu mereka-mereka yang memerlukan bantuan.

Okay. Sesiapa yang berminat, sila hantarkan maklumat yang diperlukan ke jutawanrtk@gmail.com.

Tak perlulah hantar emel jika anda sendiri tak konfiden atas kemampuan anda atau kemampuan saya memandu anda mencapai matlamat yang di idam-idamkan. Tak perlulah hantar emel jika anda rasa IMPOSSIBLE.

Saya memerlukan mereka-mereka yang berfikiran positif, sanggup berusaha keras untuk mencapai sasaran dan berani mengubah diri mereka kepada yang lebih BAGUS.

Jumpa lagi.

Salam Kembali.

E-Buku ‘Rahsia Tarikh Kelahiran Kini Terbongkar’ (RTKKT) sudahpun berada di pasaran Internet sejak 18-02-2009. Alhamdulillah, jualan amat-amat memberangsangkan. Ebuku PERCUMA (Lapuran Asas) juga sudah di downloadkan oleh lebih 6000 orang. Secara tidak langsung lebih 6000 orang sudahpun menerima manafaatnya. Kalau semua dari 6000 ini beli ebuku RTKKT ini memang CUNN! Tapi, takpe. Saya berkongsi ilmu yang saya ada.

Di samping tu, ramai yang hantar emel kepada saya bertanya mengapa mereka perlu membeli e-buku ini. Nak tahu apa jawapan saya:

1) Ebuku ini dapat membantu anda mengenali perkara-perkara positif, negatif dan potensi anda, perniagaan yang sesuai, dll.

2) Ebuku ini juga membantu anda untuk mempraktikkan Kuasa Matlamat dan Kuasa Minda

3) EBuku ini juga membantu anda untuk melakukan Ibadah Harian pembuka rezeki, insyaallah.

4) Dalam salesletter saya ( website http://www.mytarikhlahir.com ), anda mengetahui apa ilmu yang saya berikan. Tidak seperti kebanyakan iklan seminar/workshop yang banyak terdapat di akhbar yang tidak menyatakan modul-modul mereka, tetapi u kena bayar beratus-ratus RM.

5) Dari survey yang saya buat, lebih 50% pembeli-pembeli ebuku saya pernah mengikuti seminar Rahsia Tarikh Lahir (membayar ratusan dan ribuan RM) yang diadakan oleh orang lain. Bagi saya, kalau dah bayar ratusan dan ribuan RM mesti puashati. Tetapi, dari feedback yang saya terima, sebenarnya bukan begitu. Masih jugak nak beli ebuku. Klik di laman web Rahsia Tarikh Kelahiran ini untuk membaca testimoni yang ada.

Dan pelbagai sebab yang boleh saya berikan.

Jadi, terpulanglah pada anda untuk membuat keputusan. Bagi saya, ilmu ini WAJIB ada pada anda semua untuk sebuah kehidupan yang membahagiakan. Bukan saja pada anda, tetapi pada anak-anak, suami/isteri, adik beradik, dan sahabat anda. Tidak rugi untuk membayar RM 80 untuk ilmu ini yang telah BERJAYA merubah kehidupan ramai orang.

Samada nak pergi seminar/bengkel/workshop (harga ribuan dan ratusan RM) atau nak beli ebuku, itu keputusan anda. Ilmu yang diterima lebih kurang sama. Cuma saya tak glamour la sebab gambar tak masuk suratkhabar.

Bukan senang nak senang. Kita bertanggungjawab atas setiap keputusan yang kita buat. Juga, kita bertanggungjawab atas keadaan kehidupan kita.

Jadi, buatlah keputusan hari ini untuk membeli ebuku ini sementara stok masih ada. Saya ada target jualan saya. Tercapai sahaja target tersebut, ebuku ini tidak akan dijual lagi, melainkan atas sebab-sebab tersendiri. Mungkin harga akan menjadi lebih tinggi.

Sekian. Jumpa lagi.

Setiap hari kita pasti akan menghadap pelbagai kerenah-kerenah manusia seperti ahli keluarga kita atau rakan-rakan di pejabat. Kita tahu manusia ini mempunyai pelbagai ragam. Kadang-kadang kita berasa amat tertekan untuk melayan ragam-ramai mereka ini.

Pada post kali ini, saya ingin berkongsi tentang senyuman.

Senyuman boleh membuat kita berasa senang sekali. Kenapa kita perlu senyum? Jawapan yang ada pada saya adalah ianya percuma. Kita tidak perlu membayar kepada orang yang menguntumkan senyuman. It’s free. Sebuah senyuman itu boleh membawa keceriaan walaupun kita berasa bengang dengan keadaan sekeliling kita. Sekurang-kurangnya kita dapat menenangkan hati kita.

Selain itu, senyuman yang kita berikan itu bolehmembuatkan orang disekeliling kita berasa amat ceria dan senang kepada kita. Kita gembira orang lain akan turut bergembira.

Senyuman itu adalah sedekah. Jangan lepaskan peluang ini untuk mendapatkan pahala. Sekurang-kurangnya kita dapat memberi sedekah kepada orang lain daripada tiada. Susahlah kita jarang mengeluarkan duit untuk bersedekah, benda yang percuma seperti sedekah ini pun susah hendak buat ke.

Saya sarankan kita perbanyakkan senyum kerana benda-benda positif akan datang kepada kita jika kita perbanyakkan senyuman kita. Tapi ingat senyum itu biarlah kena dengan tempatnya. Janganlah nanti ada orang kata kenapalah mamat ni gila ke senyum sorang-sorang.

Dah senyum ke??

Untuk pengetahuan semua, Bengkel Rahsia Tarikh Kelahiran yang seterusnya akan di adakan pada 26hb Julai di Kuala Lumpur (masih ada 8 kekosongan) dan 2hb Ogos di Johor Bahru (masih ada 10 kekosongan). Saya target hanya 30 orang setiap satu sesi untuk memudahkan anda memahami apa ilmu yang diajar. Kalau ramai-ramai, tak semua akan betul-betul faham.

Cara nak register :
1) Isi borang tempahan di SINI,
2) sms nama, emel, lokasi dan tarikhlahir ke 013 3234366.
3) emel nama, lokasi, contact number dan tarikh lahir ke bengkelrtk@gmail.com

Jika anda belum mendapatkan ebuku Rahsia Tarikh Lahir paling LARIS di Internet, sila ke http://www.mytarikhlahir.com

Bengkel Motivasi Rahsia Tarikh Lahir, Rahsia Matlamat & Rahsia Minda (3R) akan mula diadakan pada 28hb Jun ini (Ahad).

Tarikh : 28hb Jun 2009 (Ahad)
Masa:   9.30 pg ke 4 ptg
Lokasi: Desa  Melawati, Kuala Lumpur
Modul:

1) Memahami Kekuatan dan Kelemahan Diri
2) Memahami Potensi Diri
3) Analisa Nombor Kombinasi
4) Karektor Yang Perlu Di Ubah
5) Pekerjaan Yang Paling Sesuai
6) Perniagaan Yang Paling Sesuai
7) Memahami Arah Kekayaan dan Kejayaan
8) Menetapkan Matlamat
9) Mengaktifkan Kuasa Minda
10) Mengaktifkan Warna Sokongan
11) Panduan Kad Perniagaan
Bonus:  Perisian Percuma Pengiraan Tarikh Lahir
Harga:  RM 150 (dibayar sewaktu pendaftaran). Anda akan dapat diskaun RM 30 setiap kawan yang anda bawa bersama.
Untuk booking, sila sms ke 013-3234366. Sertakan nama anda, lokasi dan tarikh lahir.
Anda juga boleh emel ke bengkelrtk@gmail.com. Sertakan nama, mobile no, tarikh lahir dan alamat anda.
Team RTK akan menghubungi anda untuk confirmation tempat duduk.

Tarikh akhir pendaftaran adalah Jumaat, 26hb Jun.

Jumpa di sana !!
Terimakasih

Disertakan testimoni dari salah seorang pembeli Pakej Lengkap Rahsia Kelahiran:

Salam. Alhamdullilah. Ini barulah namanya ” lengkap ” bukan “separuh masak ” macam yang lain-lain Sifu RTL. Keikhlasan tuan memberi ilmu, sangat saya respect.

Untuk makluman, kerana minat – saya sebenarnya ada mengikuti beberapa bengkel dan membeli beberapa e-books berkaitan RTL oleh quite famous RTL sifu ( kos yang dikeluarkanpun agak boleh tahan jugak ). Akan tetapi cuma dengan tuan dan hanya bermodalkan tak sampai RM100.00, saya mendapat ilmu yang boleh dikatakan agak lengkap. Hahhh sekarang, saya pun dah boleh joint club Sifu RTL…..Hehe….

Sekali lagi terima kasih di atas ilmu yang diberikan, macam orang putih cakap ” what you give, you’ll get back – more ! ” insyaallah.

Aziz – Shah Alam

p/s: Dapatkan ebuku Rahsia Tarikh Kelahiran di     SINI

Next Page »