Setiap hari kita pasti akan menghadap pelbagai kerenah-kerenah manusia seperti ahli keluarga kita atau rakan-rakan di pejabat. Kita tahu manusia ini mempunyai pelbagai ragam. Kadang-kadang kita berasa amat tertekan untuk melayan ragam-ramai mereka ini.

Pada post kali ini, saya ingin berkongsi tentang senyuman.

Senyuman boleh membuat kita berasa senang sekali. Kenapa kita perlu senyum? Jawapan yang ada pada saya adalah ianya percuma. Kita tidak perlu membayar kepada orang yang menguntumkan senyuman. It’s free. Sebuah senyuman itu boleh membawa keceriaan walaupun kita berasa bengang dengan keadaan sekeliling kita. Sekurang-kurangnya kita dapat menenangkan hati kita.

Selain itu, senyuman yang kita berikan itu bolehmembuatkan orang disekeliling kita berasa amat ceria dan senang kepada kita. Kita gembira orang lain akan turut bergembira.

Senyuman itu adalah sedekah. Jangan lepaskan peluang ini untuk mendapatkan pahala. Sekurang-kurangnya kita dapat memberi sedekah kepada orang lain daripada tiada. Susahlah kita jarang mengeluarkan duit untuk bersedekah, benda yang percuma seperti sedekah ini pun susah hendak buat ke.

Saya sarankan kita perbanyakkan senyum kerana benda-benda positif akan datang kepada kita jika kita perbanyakkan senyuman kita. Tapi ingat senyum itu biarlah kena dengan tempatnya. Janganlah nanti ada orang kata kenapalah mamat ni gila ke senyum sorang-sorang.

Dah senyum ke??

Untuk pengetahuan semua, Bengkel Rahsia Tarikh Kelahiran yang seterusnya akan di adakan pada 26hb Julai di Kuala Lumpur (masih ada 8 kekosongan) dan 2hb Ogos di Johor Bahru (masih ada 10 kekosongan). Saya target hanya 30 orang setiap satu sesi untuk memudahkan anda memahami apa ilmu yang diajar. Kalau ramai-ramai, tak semua akan betul-betul faham.

Cara nak register :
1) Isi borang tempahan di SINI,
2) sms nama, emel, lokasi dan tarikhlahir ke 013 3234366.
3) emel nama, lokasi, contact number dan tarikh lahir ke bengkelrtk@gmail.com

Jika anda belum mendapatkan ebuku Rahsia Tarikh Lahir paling LARIS di Internet, sila ke http://www.mytarikhlahir.com

Advertisements