Berjumpa kita sekali lagi.

Alhamdulillah. Setelah lebih kurang 3 minggu (termasuk cuti-cuti umum), sambutan kepada e-buku “Misteri Tarikh Kelahiran” amat-amat menggalakkan. Memang HANGAT (ambil HotFM tagline).

Sungguh terharu mengenangkan ramai yang ingin mengetahui dan memahami diri sendiri, ibu, ayah, adik, abang, kakak, saudara, guru, anak murid, bos, pekerja, ketua kampung, tok imam, dan semua orang yang berada di sekeliling mereka. Kalau sebelum ini kita selalu diberitahu perkara-perkara yang baik-baik belaka, dengan lahirnya ebuku ini, kita sendiri mengetahui kelemahan dan potensi dalam diri kita. Seterusnya dapat memperbaiki diri kita. Orang kata “Untuk mengubah orang lain, kita kena ubah diri sendiri dahulu”.

Dalam ebuku ini, selain dari mengetahui analisa peribadi masing-masing, saya juga ada menulis mengenai perniagaan yang PALING sesuai dan yang TAK sesuai dengan karektor setiap individu.

Jika anda pelajar, anda boleh mengetahui jurusan/kursus mana yang perlu anda ambil.

Jika anda seorang usahawan, anda boleh mengetahui perniagaan yang mana perlu anda usahakan.

Jika anda seorang bos, anda boleh tahu di jabatan mana perlu anda tempatkan pekerja-pekerja anda.

Dengan memahami karektor mereka-mereka yang disekeliling anda, memang mudah untuk meng’adjust’kan diri dalam sesuatu keadaan. Mudah untuk menghadapi sesuatu situasi.

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila dapatkan ebuku terhangat ini di http://Misteri Tarikh Lahir

Jumpa lagi.

Advertisements