February 2009


Salam. Baru balik outstation semalam Maaf dah lama tidak menulis.

Agak sibuk kebelakangan ini dengan projek-projek bukan Internet dan menyiapkan ebuku terbaru saya, iaitu “Pakej Lengkap Rahsia Tarikh Kelahiran”.

Untuk keterangan lanjut, sila akses ke website ini : Pakej Lengkap RTK

Apa yang anda akan terima adalah:

1) Panduan Lengkap Rahsia Tarikh Kelahiran

2) Kod Jutawan Anda (semua orang layak jadi jutawan, tetapi macam mana nak aktifkannya?)

3) Analisa Nombor Kombinasi Yang Lebih Advanced

4) Strategi-Strategi Mengaktifkan Kekayaan dan Kejayaan.

dan, banyak lagi untuk anda semua.

Harga promosi (sewaktu soft-launch) adalah RM 80 untuk pembelian 200 pertama,

Harga selepas 200 naskah adalah RM 100 sehingga hari pelancaran.

Pada hari pelancaran dalam bulan Mac nanti, insyaallah, harga adalah RM 120.

Dibandingkan dengan kursus-kursus yang ada di luar sana, memang pembelian anda berbaloi. Kursus yang ada diluar sana adalah antara RM 500 ke RM 700. Itupun takde Kod Jutawan dan Strategi-Strategi Mengaktifkan Kekayaan dan Kejayaan.

Dapatkan hari ini di Pakej Lengkap RTK

Salam hormat dari saya dan Jumpa Lagi

Advertisements

Salam. Apa khabar?

Selain menulis mengenai rahsia-rahsia tarikh lahir di blog ini, saya juga akan berkongsi dengan pembaca-pembaca sekelian mengenai rahsia minda,rahsia matlamat, kewangan dan peluang-peluang Internet yang telah saya praktikkan dan berjaya.

Berbalik kepada persoalan kita “Memang Betul ke RahsiaTarikh Lahir (RTL) Boleh Membantu Kehidupan?”. Fungsi UTAMA kita mengetahui RTL ini adalah untuk memahami diri kita dan potensi yang kita ada. Dengan ilmu ini, kita dapat membuat strategi-strategi untuk mencapai kejayaan dan kekayaan.

Dari pengalaman saya dan kawan-kawan saya yang lain selama ini, sebenarnya kita sendiri boleh menentukan kejayaan & kekayaan kita. Tetapi bukannya sekelip mata. Kena ada perancangan, usaha, berdoa dan tawakal. Kalau takde yang 4 ini, memang agak susahlah. 4 perkara itulah yang telah saya praktikkan semenjak tahun2005 lagi, dimana saya telah disedarkan untuk membuat tindakan demi kejayaan dan kekayaan kehidupan saya dan keluarga.

Insyaallah, matlamat saya untuk menjadi Jutawan akan dapat dicapai pada tahun 2010. Saya buat perancangan 5tahun saya pada 2005. Apa maksud Jutawan ni? Mungkin ada yang bertanya. Bagi saya,Jutawan ini adalah mereka-mereka ini yang boleh menulis cek peribadi sebanyak RM 1 juta, tanpa was-was.

Berbalik kepada anda. Adakah sudah mencapai matlamat kehidupan anda? Atau masih tercari-cari kejayaan? Masih kais pagi, makan pagi,kais petang, makan petang? Masih mempunyai masalah dengan mertua dan ipar duai?Masih tak tahu apa nak buat dengan kehidupan anda? Masih mempunyai masalah dengan suami/isteri? Masih tak tahu nak ambil apa di universiti?

Untuk pengetahuan anda, jawapan-jawapan pada persoalan diatas, ada didalam ebuku “Rahsis Misteri Kelahiran” yang anda boleh beli di http://www.mytarikhlahir.com. Kaedah metafizik yang digunakan telah berumur beribu-beribu tahun. Anda pernah kenal “ilmu falak”, yang digunakan untuk menentukan tarikh permulaan puasa dan raya? Ianyajuga adalah berdasarkan tarikh.

Jalan mudah untuk memulakan perniagaan Internet ada di: http://www.kodjutawan.com

Ataupun di http://www.truewealthcreation.com

Terimakasih dan jumpa lagi.

Abanglong

Seorang yang mahir dan mempunyai personaliti yang menarik. Sentiasa tenang dalam apa pun keadaan. Seorang yang peramah dan mementingkan kebersihan. Sangat rajin dan matang dalam pemikiran.

Lembut hati dan peka terhadap keperluan orang lain. Sentiasa mengutamakan orang lain melebihi kepentingan diri sendiri.

Biasanya individu ini bergaul dengan golongan yang tua daripadanya. Individu ini mendengar nasihat yang diberikan tetapi mungkin tidak ikut. Sekiranya diberi tugasan, individu ini mempunyai kebolehan untuk melaksanakannya dengan tepat. Individu ini sangat bagus dalam kerja perhubungan awam (PR).

Yang tak bestnya, individu ini tidak percaya di atas kebolehan diri sendiri, walaupun orang lain percaya pada mereka. Seorang yang sangat degil. Individu ini juga akan mengambil masa yang lama untuk membuat sesuatu keputusan.

Melalui analisa nombor kombinasi, Anda juga mempunyai kekuatan dalam suara. elok jadi cikgu, pensyarah, penceramah, ataupun penyanyi. Anda juga selalu berada di luar kawasan/daerah. Mungkin belajar ataupun bekerja.

Dapatkan huraian yang lebih lanjut di http://mytarikhlahir.com

Perkara yang perlu dipelajari:

1) Percayalah kebolehan diri sendiri.

2) Tingkatkan keyakinan diri (self-esteem)

3) Utamakan diri sendiri bila keadaan memerlukan anda buat begitu

Kod # 3 – Ceria, Elemen – Api

Individu ini adalah seorang yang serba-boleh atau dalam english – ”all-rounder”. Idealistik, Aktif dan berpandangan jauh. Seorang yang tahu dan faham apa yang dia kehendaki.

Berkebolehan dalam membezakan perkara baik dan jahat. Juga mempunyai kebolehan dan berbakat. Boleh menjadi kaya dan berharta. Kebiasaannya, individu ini akan berjaya dalam masyarakat sebelum umur 30 tahun.

Perkara negatif ialah individu ini boleh menjadi terlalu agresif, tidak penyabar dan cepat panas baran. Individu ini mengambil mudah sesuatu perkara dan tidak tegas (tidak munasabah) dan kadang kala seorang yang nakal.

Suka berterus terang dalam berkata-kata menyebabkan terdapat turun naik dalam perhubungan. Sekiranya perhubungan ini tidak dijaga dengan baik, ianya boleh menyebabkan keretakan dalam perhubungan dan berlaku kekejaman. Mudah mengekspresi pandangan dan perasaan anda terhadap sesuatu perkara.

Mengikut pola nombor kombinasi pula, anda adalah seorang yang tak suka duduk diam. Anda juga mudah untuk bergaul dengan orang-orang kenamaan dan pegawai atasan. Bagus untuk berniaga ini.

Perkara yang perlu dipelajari:

1) Perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik.

2) Cuba menghabiskan sesuatu yang telah anda mulakan.

3) Fikir dahulu sebelum meluahkan sesuatu

Golongan terkenal yang mempunyai nombor 3:

Anwar Ibrahim (bekas TPM) , Wayne Rooney (bintang bolasepak Manchester United), Christiano Ronaldo (bintang bolasepak Manchester United), Robinho (bintang bolasepak Brazil dan Manchester City), Alan Alda (selebriti Hollywood), Bill Cosby (selebriti Hollywood

Dapatkan ebuku saya di http://mytarikhlahir.com untuk mengetahui perniagaan apa yang patut diceburi untuk memastikan pulangan yang lumayan dan terus-terusan menjadi kaya.

Kod # 2 – Pendamai, Elemen adalah Air

Seorang yang mahir dan mempunyai personaliti yang menarik. Sentiasa

bertenang dalam apa pun keadaan dan peramah. Seorang yang sangat peka dan mementingkan kebersihan. Sangat rajin dan matang dalam pemikiran. Lembut hati dan peka terhadap keperluan orang lain.

Biasanya individu ini bergaul dengan golongan yang tua daripadanya. Individu ini mendengar nasihat yang diberikan tetapi mungkin tidak ikut. Sekiranya diberi tugasan, individu ini mempunyai kebolehan untuk melaksanakannya dengan tepat. Individu ini sangat bagus dalam kerja perhubungan awam (PR).

Kelemahannya pula individu ini adalah tidak percaya di atas kebolehan diri sendiri. Seorang yang sangat degil. Sentiasa mengutamakan orang lain melebihi kepentingan diri sendiri

Perkara yang perlu dipelajari:

1) Percayalah kebolehan diri sendiri.

2) Tingkatkan keyakinan diri (self-esteem)

3) Utamakan diri sendiri bila keadaan memerlukan anda buat begitu

Golongan terkenal yang mempunyai nombor 2:

Adi Putra (kanak-kanak pintar), Dr Fadzli Yaacob (selebriti dan usahawan Malaysia), Thaksin Shinawarta (bekas PM, Thailand), Bill Clinton (bekas presiden USA), Madonna (selebriti Hollywood

Huda ada bertanya, ” Boleh ke digunakan rahsia tarikh lahir untuk mencari pasangan hidup??” Jawapan saya -> Memang boleh. Ini adalah untuk memahami bakal suami/isteri dan mertua. Bagus juga untuk bakal mertua memahami bakal menantu.

Dapatkan semuanya itu di www.mytarikhlahir.com

Jumpa lagi

Sehingga pertengahan tahun 2008, ramai rakyat Malaysia bertungkus lumus untuk menjana wang melalui ClickBank. Malangnya, disebabkan beberapa alasan yang tidak diketahui, ClickBank menolak semua permohonan rakyat Malaysia.

Walaubagaimanapun, sesetengah rakyat Malaysia bercadang untuk menggunakan “pintu belakang” untuk mendaftar akaun ClickBank. Saya pasti anda masih mengingati ebook Gobala Krishnan yang bertajuk “Chapter-M”, bukan? Ramai rakyat Malaysia telah membelinya beberapa tahun yang lalu dan mereka mencuba sebaik mungkin untuk memulakan perniagaan ClickBank mereka.

Kenapa? Kerana ClickBank merupakan peluang affiliate yang luas dan jika anda tidak menggunakan ClickBank, anda akan ketinggalan banyak produk yang hebat yang anda boleh promosikan dengan senang untuk menjana wang secara online. Terdapat 10,000 produk ClickBank yang hampir kebanyakkannya terdiri daripada ebook, perisian dan laman web keahlian. ClickBank hanya menjual produk digital dan itulah perkara yang paling menakjubkan!

Produk digital, memandangkan ia tidak mengandungi kos penghantaran atau kos fizikal, ia mempunyai nilai keuntungan yang sangat tinggi. Sebab itulah kenapa para peniaga mampu membayar komisyen sehingga 75% setiap produk yang anda promosikan – anda tidak akan pernah mendapat kelebihan ini jika mempromosikan produk fizikal atau apa jua produk di dunia offline.

Sekarang, sesiapa pun rakyat Malaysia boleh mendaftar akaun ClickBank tanpa perlu melalui kaedah “pintu belakang”, pejabat virtual atau alamat palsu. Saya rasa kita sepatutnya sudah mula memanfaatkan kelebihan situasi ini dan jana wang sebanyak yang mungkin!

Untuk menjana wang melalui ClickBank adalah sangat mudah, jika anda mengetahui formula rahsianya.

1) Mengetahui Bagaimana untuk Mencari Produk Yang Perlu Dipromosikan

Seperti yang saya maklumkan, terdapat 10,000 produk – Jadi, yang mana satu yang anda ingin promosikan? Sebenarnya, terdapat formula yang boleh digunakan dalam kes ini dan hampir kesemua maklumat yang anda inginkan sudah tersedia di dalam laman web ClickBank. Anda hanya perlu mengetahui di mana anda perlu mencarinya dan bagaimana untuk menganalisa segala statistik dan data.

2) Tumpukan Hanya Kepada 1 Pasaran dan 5 Produk

Anda PERLU memilih sebuah pasaran yang anda ingin promosikan. Anda tidak boleh mempromosikan sebuah produk yang berkaitan dengan Pemasaran Internet dan sebuah lagi produk pelangsingan badan! Ini akan membuatkan anda kurang tumpuan dan akhirnya anda tidak dapat menjana satu sen pun.

Cari satu pasaran “niche” yang anda fikir serasi dengan anda dan kaji atau cari produk mana yang menjadi produk top 3-5 dalam ClickBank. Anda tidak perlu hiraukan produk yang lain kerana 80% daripada jualan dibuat melalui produk yang 5 teratas. Anda tidak boleh mempromosikan hanya sebuah produk kerana ia akan membazirkan masa anda. Anda juga tidak boleh mempromosikan terlalu banyak produk, jadi hanya 3 hingga 5 produk, sudah mencukupi.

3) Hasilkan Laman Web yang Dapat Menjual

Ya, ini merupakan bahagian yang paling penting. Anda boleh menghantar pelawat atau prospek secara langsung ke laman produk dengan link affiliate anda dan menjana wang. Walaubagaimanapun, jika anda ingin memaksimakan komisyen anda, anda perlu membina sekurang-kurangnya sebuah laman web di mana anda menulis sebuah “ulasan produk” mengenai produk top 5 ini supaya pelawat dapat membandingkan dan menentukan produk yang terbaik untuk mereka.

Ulasan produk anda mestilah ditulis dengan caranya yang tersendiri yang akan menghapuskan segala keraguan pembaca anda, menyakinkan mereka bahawa ia merupakan produk yang terbaik dan buatkan mereka ingin membelinya dengan serta-merta. Pakar memanggilnya sebagai “Landing Pages” dan ia terbukti lebih berkesan daripada blog ataupun jenis laman web yang lain.

Jika anda ingin mengetahui maklumat lanjut bagaimana untuk menjana wang melalui ClickBank sebagai rakyat Malaysia, saya sangat menyarankan anda untuk melihat Rahsia ClickBank yang dihasilkan oleh Gobala Krishnan dan Zamri Nanyan:

Rahsia Menjana Wang di Clickbank

Ia merupakan pakej yang sangat bagus yang menerangkan secara terperinci semua yang saya ceritakan sebentar tadi. Selain itu, mereka telah berusaha keras untuk menyediakan laman web ClickBank yang siap sedia untuk digunakan oleh anda. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah meng’upload’nya ke dalam ‘hosting’ laman anda dan menggantikan ID ClickBank anda.

Anda boleh dapatkan maklumat lanjut mengenai ClickBank, di sini:

Rahsia Menjana Ribuan Ringgit di Internet

Ingat, ClickBank pernah menutup penyertaan rakyat Malaysia dan tiada jaminan perkara ini tidak akan terjadi lagi. walaubagaimanapun, jika anda mulakannya sekarang, anda boleh mengambil kesempatan dengan situasi ini dan menjana ribuan ringgit secara online sebelum lebih ramai rakyat Malysia mengetahui kewujudan ClickBank. Selain daripada itu, jika mereka menutup kembali penyertaan rakyat Malaysia, anda tidak akan terjejas jika anda sudah pun menjadi affiliate yang sentiasa membuat jualan.

Rahsia ClickBank adalah satu jalan yang bagus untuk dimulakan, sesuatu yang saya sarankan dengan penuh kejujuran:

Rahsia Menjana Wang Ribuan Ringgit di Internet

Jumpa lagi

Salam semua.

Seperti yang dijanjikan di ‘post’ terdahulu, saya kongsikan pencapaian saya dalam bulan Januari 09. Seeloknya kita buat penilaian setiap bulan untuk memastikan matlamat tahunan tercapai. Jika anda buat matlamat 3 tahun, pastikan juga buat analisa setiap bulan untuk memastikan anda adalah “on-track”. Ini adalah projek anda dan pastikan anda tidak lalai. Ini juga membantu kita untuk mendisiplinkan diri dalam perjalanan kita menuju matlamat.

Jom kita mulakan:

1) Memiliki gross income sebanyak RM 1 juta dalam tahun 2009. Status terkini:- 5% sudah tercapai

2) Bebas hutang. Tak perlulah saya cerita berapa banyak. Hutang yang masih ada adalah hutang kad kredit dan rumah. Status terkini:- 5% sudah selesai.

3) Menambah satu lagi perniagaan. Status terkini:- sudah menambah perniagaan Internet, iaitu sebagai affiliate untuk ebay, internetwealth dan forex.

4) Menambah 3 lagi pelanggan korporat. Status terkini:- belum ada lagi. Masih melobi.

5) Sponsor 10 orang pelajar tahfiz. Status terkini:- sedang sponsor 2 pelajar.

6) Menulis 2 e-buku. Status terkini:- Sudah menulis dan menjual “Misteri Tarikh Kelahiran” yang sudah berada dipasaran. Anda boleh mendapatkannya di http://www.mytarikhlahir.com

7) Menghabiskan membaca 10 buah buku. Status terkini:- Sudah menghabiskan satu buku bertajuk “Lebuhraya Baru Kebebasan Kewangan”. Sedang membaca “Tarik Kekayaan Melalui Minda”.

Itulah dia status terkini saya dalam mencapai matlamat 2009 yang menjadi sebahagian dari Misi Jutawan 2010 yang saya buat pada tahun 2005 dahulu. Insyaallah matlamat menjadi seorang jutawan pada 2010 akan tercapai.

Semua ini tak mungkin berlaku jika saya tak memahami peribadi saya, tak buat matlamat, tak buat perancangan dan tak melatih minda saya.

Bagaimana dengan anda semua ? Apakah status terkini anda?

Jadi, pada anda yang masih keliru dengan diri anda sendiri, masih melalui banyak kekecewaan, selalu berhadapan dengan masalah dan kegagalan., why not u beli ebuku “Misteri Tarikh Kelahiran” untuk kebaikan anda dan keluarga. Saya pasti anda tidak akan menyesal membelinya, sepertimana 100% pembeli-pembeli ebuku MTK setakat ini.

Dapatkannya di –> http://www.mytarikhlahir.com

Jumpa lagi.

Next Page »